Maak uw inrichting klaar voor de winter

Maak uw inrichting klaar voor de winter

Tips voor een winterse woonkamer

In een eerder blog gaven wij al tips over het winterklaar maken van de tuin. Vandaag vertellen wij hoe u uw interieur ook kunt aanpassen aan dit nieuwe seizoen. Allereerst: zorg dat uw woonkamer lekker comfortabel is! Misschien bent u wel toe aan een nieuwe bank? Nu het kouder wordt, brengen we steeds meer tijd in ons huis door, met name in de woonkamer. Zorg daarom voor goede meubels als basis van uw inrichting.

Accessoires

Het veranderen van uw inrichting hoeft niet duur te zijn. De stijl van uw interieur is heel gemakkelijk aan te passen door het toevoegen van een aantal kleine accessoires. Haal voor een winters interieur zachte stoffen in huis, zoals extra kussens of een plaid voor op de bank. Dit geeft uw woonkamer pas echt een winterse uitstraling en zorgt voor extra comfort en warmte.

Verlichting

Nu het buiten al vroeg donker wordt, zult u vaker de verlichting in huis aanzetten. Een goede felle lamp met helder licht is ideaal voor overdag. Dit geldt zeker wanneer u de woonkamer gebruikt voor thuiswerken. Zo kunt u goed en geconcentreerd werken ongeacht het weer. Het is aan te raden om naast een heldere lamp ook kleine lampen te hebben met zacht licht, zoals een tafellamp of lampensnoer met een oranje ondertoon. Dit heeft een kalmerend effect en is geschikt voor in de avond. Ook kaarsen zijn hiervoor uitermate geschikt.

Gebruik kleur

Tijdloze winterkleuren zijn donkerrood, bruin en donkergroen. Maar ook een trendkleur zoals okergeel geeft de woonkamer een warme uitstraling. Gebruik deze kleuren om het winterse gevoel in huis te halen. Dit kan heel eenvoudig door middel van accessoires. Bent u niet bang voor een opvallende verandering? Dan kunt u er ook voor kiezen om een muur in een van deze kleuren te verven.